betalning med klarna | fri frakt över 399kr | snabb leverans

kundservice@spanskaspadar.se

Betalning med Klarna – Fri frakt över 399kr – 14 dagars öppet köp – Noga utvalt sortiment

Racket

här hittar du våra populära padelracket!

Välj rätt form på ditt padelracket

Det finns tre vanliga typer av padelracket former, diamantformad, droppformad och rundformad. Det diamantformade racketet har en hög viktbalans vilket leder till att det känns topptungt. Det droppformade racketet har viktbalansen mer åt mitten. Det runda racketet har viktbalansen i mitten.

Hur påverkar detta ditt val?

Ett diamantformat racket har en mindre sweetspot högt upp i racketet vilket kräver mer av spelaren. Ett sånt racket rekommenderas till avancerade spelare. Det droppformade racketet har en relativt stor sweetspot mitt i och passar en ganska stor mängd spelare på olika nivåer. Det runda racketet har den största sweetspoten och är således mer förlåtande och passar till nybörjaren men även avancerade spelare som är ute mer efter kontroll än kraft.

Olika material i padelracket?

Det finns racket gjorda i kolfiber, kevlar, glasfiber, grafen med mera. Generellt sett så är racket gjorda i glasfiber mer skonsamma och mer passande för nybörjare. Kolfiber, kevlar och grafen används oftast i dyra påkostade racket gjorda för att eftersträva professionella spelares behov.

 

Inuti racket finns det ett skumgummi liknande material, vad är detta och vad gör det för skillnad? 

Materialet i kärnan, det vill säga det som ligger innanför ramen har också olika egenskaper. Det man använder sig av idag är olika typer av EVA, som är en form av skumgummi. Det finns bland annat vanlig Eva som är ett lite hårdare skum. Eva Soft som är ett medelhårt skum. Eva Ultra Soft som är ett mjukt skum med mera.

Vad ska jag välja?

Är du en avancerad spelare så kan man i regel hantera samt utnyttja ett lite hårdare skum, medan en nybörjare med fördel väljer ett mjukare skum.

Problem med armbåge? 

Vid armbågsproblem så kan man med fördel välja ett lättare, mjukare racket. I vissa fall kan man även få hjälp av att välja ett racket som har materialet glasfiber i träffytan, som ger mindre vibrationer än kolfiber.

Några frågor?

Tveka inte att kontakta oss, så ska vi försöka hjälpa dig så gott vi kan, så att du kan njuta varje sekund på banan!

Prenumerera på nyhetsbrevet och få 10% rabatt på ditt nästa köp!

Få unika erbjudanden direkt till din mail. Du kan avbryta prenumerationen när som helst.

Tack för att du prenumererar! Din rabattkod som du anger i kassan är RABATT10 och gäller på hela din order på ditt nästa köp!

Jag vill få en notis när produkten åter finns i lager Skriv din mailadress nedan. Vi delar den inte med någon.

No fields found, please go to settings & save/reset fields